Hvorfor sprer fibroadenom seg

Hvorfor sprer fibroadenom seg

Hvorfor sprer det trendende fibroadenomet seg? av Admin 1. juli 2020

Innhold

Hvorfor formerer fibroadenom seg?

Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor svulster kalt fibroadenomer oppstår. Siden disse svulstene vanligvis oppstår i puberteten eller svangerskapet og forsvinner av seg selv etter overgangsalderen, antas hovedårsaken å være endringen i hormonnivået.

Gjentar fibroadenom?

Ja, det kan gjentas. Hvis det er en iboende disposisjon for fibroadenomdannelse hos pasienten, kan fibroadenom oppstå igjen i samme bryst eller i motsatt bryst.

Hvor lenge vokser fibroadenomet?

Etter at diagnosen fibroadenom er stilt av patologien, er fjerning av massen ikke nødvendig, spesielt rundt 20 år. Hos eldre mennesker kan de fjernes for å være sikker på diagnosen. Generelt er disse 2-3 cm i en periode på 12 måneder. De når en diameter og holder seg slik i flere år.

Hvor mange cm får et fibroadenom?

Omtrent 90 % av fibroadenomene er mindre enn 3 cm i diameter. Men selv om det er sjelden, kan gigantiske fibroadenomer opp til 15 cm i diameter sees.

Hva er et fibroadenom?

Det er en godartet brystsvulst. Det forekommer i yngre aldre enn brystkreft. Det kan finnes i mer enn ett og i begge brystene. Den vokser vanligvis sakte, sprer seg ikke til andre organer som kreft og utgjør ikke en livstruende tilstand. Den eneste behandlingsmetoden er kirurgisk fjerning av massen.

Hva betyr fibroadenom-lignende lesjon?

Fibroadenomer er godartede brystsvulster som ofte sees hos kvinner i alderen 15-35 år. Strukturen til disse svulstene er hard, glatt, gummiaktig og veldefinert. Fibroadenomer kan føles som en ball i brystvevet. Den kan lett bevege seg under huden når den undersøkes.

Er fibroadenom dårlig?

Fibroadenomer er for det meste godartede svulster og øker ikke risikoen for kreft. Kvinner som merker en masse i brystvevet bør søke til nærmeste helsestasjon uten å kaste bort tid. Denne massen kan være et benignt fibroadenom eller en precancerøs svulst.

Blir den godartede massen til kreft?

Danningen av en masse i brystet er en vanlig tilstand. De aller fleste av disse massene er imidlertid godartede, det vil si at de ikke blir kreft.

Les: 108