Hva skal vke være?

Hva skal vke være?

Hva skal bidraget være?

Innhold

Hva skal BMI være?

BMI er forkortelse for "Body Mass Index". I prinsippet gjør vi denne vurderingen på vekt: Vi definerer de med en BMI mellom 20-25 som normale, de med en BMI mellom 25-30 som lett overvektige, og de mellom 30-35 som overvektige. Det er mye farligere etter 35.

Hva skal være høyde-til-vekt-forholdet?

Høyde- og vektindekstabell

Kategori HØYDE VEKTINDEKS – kg/m2 Under idealvekt < 18,49 Idealvekt 18,5 – 24,99 Over idealvekt 25 – 29,99 Mye over idealvekt > 30 Hva betyr en BMI på 17?

En BMI på 17,1 kan indikere at vekten din er lav. Lav kroppsmasse kan redusere kroppens immunsystem, noe som kan føre til sykdommer som underernæring, bentap og andre forhold. Jo lavere BMI du har, desto større blir disse risikoene.

Hva er BMI-kalkulatoren for voksne?

Denne kalkulatoren gir kroppsmasseindeks (BMI) og den tilsvarende BMI-vektstatuskategorien for voksne 20 år og eldre. For barn og tenåringer, 2 til 19 år, bruk BMI-kalkulatoren for barn og tenåringer.

Hva er kroppsmasseindeks (BMI)?

Body Mass Index er en enkel beregning som bruker en persons høyde og vekt. Formelen er BMI = kg / m2 der kg er en persons vekt i kilo og m2 er høyden i meter i kvadrat. En BMI på 25,0 eller mer er overvektig, mens det sunne området er 18,5 til 24,9.

Hva er BMI og hvorfor er det feil?

For det første er BMI et unøyaktig mål på helse. Den ble utviklet tidlig på 1900-tallet for å skape en måte for myndighetene å bestemme generell samfunnshelse - en massegeneralisering. Den er dårlig til å justere for høyde og muskelmasse. Statistisk sett er det mest korrekt for en middels bygning kvinne som er 5'11".

Les: 113