Hva er Pertussis kikhoste?

Hva er Pertussis kikhoste?

Innhold

Hva er Pertussis kikhoste?

Det er en smittsom akutt luftveissykdom forårsaket av bakterien Bordetella pertussis, preget av en særegen kvelende hoste.

Hva er Pertussis syndrom?

Pertussis er forårsaket av bakterien Bordetella pertussis og Det er en svært smittsom infeksjon som forårsaker hosteanfall. Det er en alvorlig sykdom som kan forårsake død eller permanent funksjonshemming hos spedbarn.

Hva er det paroksysmale stadiet?

Under hosteanfall har personen problemer med å puste og har lyst til å bli kvalt. Oppkast eller besvimelse kan også forekomme på dette tidspunktet. men det er ingen pustevansker mellom hosteanfallene. Den paroksysmale fasen, som vanligvis er ledsaget av hosteanfall om natten, kan vare opptil 6 uker. det siste stadiet av sykdommen.

Hva er kikhostesykdom, kort informasjon?

Kikhoste er en raskt utviklende smittsom luftveisinfeksjonssykdom. Det kan forekomme i alle aldre, men kikhoste hos babyer under 1 år kan forårsake alvorlige helseproblemer. Av denne grunn er kikhostevaksine inkludert i rutinevaksinasjonsskjemaet som en del av blandingsvaksinen.

Hva er behandlingen for kikhoste?

Hvordan behandles kikhoste? Hvis kikhoste diagnostiseres tidlig, kan antibiotikabehandling være nyttig for å redusere hoste og andre symptomer. Ved tidlig behandling reduseres sjansen for å overføre infeksjonen til andre. Antibiotika kan være effektive for å kontrollere sykdommen i løpet av de første 3 ukene.

Hva er Pertussis-medisin?

Det medisinske navnet er Pertussis. Det er mest vanlig hos barn i alderen 1 til 4 år. Det manifesteres ved overdreven hoste, oppkast, kvalme, hoste opp blod. Kikhostevaksine, som bør gis til alle barn, kombineres vanligvis med vaksiner mot difteri og stivkrampe.

Hvilken plante er bra mot kikhoste?

Ingefær: Ingefær er et utmerket slimløsende middel som kan hjelpe til med å behandle kikhoste. Den har også antibakterielle egenskaper som hjelper til med å ødelegge bakteriene som forårsaker dette problemet. Gurkemeie: Siden gurkemeie har antibakterielle og antivirale egenskaper, kan den behandle kikhoste.

Hva er katarrhalperioden?

Den er delt inn i 3 perioder som katarralperioden, den paroksysmale perioden og restitusjonsperioden. katarral periode; Det gir symptomer i form av rennende nese, nysing, feber som varer 1-2 uker. Det ligner på forkjølelse. paroksysmal periode; Det er perioden med hosteanfall som varer i 1-6 uker.

Hva er kikhostesykdom og hvordan behandles den?

Pertussis begynner med en øvre luftveisinfeksjon. Det er en sykdom som kan forebygges ved vaksinasjon, men som forårsaker død hos barn. Det er risiko for lungebetennelse, betennelse i hjernen hos et barn som har kikhoste; Det kan forårsake tilstander som forvirring. Det er en sykdom med en inkubasjonstid på 7-10 dager.

Les: 92